Nieuws

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden legt op z'n Fokke en Sukke's uit hoe jouw pensioen is opgebouwd.

Nabestaandenpensioen

DEN HAAG - Veel werknemers die nu overstappen naar een andere baan, kunnen geen fatsoenlijke pensioenregeling voor hun nabestaanden opbouwen. Wanneer zij wisselen van pensioenfonds, vervallen de bestaande rechten voor het al opgebouwde nabestaandenpensioen.

Verhoging AOW leeftijd

Het merendeel van de Nederlanders staat open voor veranderingen in het AOW-stelsel. Van de 56 procent die er niet afwijzend tegenover staat, verkiest de helft het jaarlijks verhogen van de AOW-leeftijd, terwijl 23 procent de voorkeur geeft aan een jaarlijkse verhoging van de AOW-premie. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van RTL Nieuws.

Veel Nederlanders liggen wakker van hun financiële zorgen. Vooral de vrees om het pensioen houdt veel werknemers uit de slaap

UTRECHT - "In de twintigste eeuw hadden werkgevers de keus uit een ruim aanbod van werknemers. Dat gaat fundamenteel veranderen", zegt Jolande Sap, scheidend directeur van expertisecentrum Leeftijd. Door de vergrijzing zal de arbeidsmarkt volgens Sap van een werkgeversmarkt veranderen in een werknemersmarkt.

Kan Genratie X straks wél ontspannen? Met het vooruitzicht de pensioenlasten van de vele babyboomers te moeten dragen, kinderen met torenhoge schulden en geen enkele garantie dat de staat hen kan onderhouden op hun oude dag, gelooft minder dan een derde van de Amerikaanse Generatie X dat ze ooit volledig kunnen stoppen met werken.

BRUSSEL – Ondanks de snelle opkomst van Aziatische landen als China hoeven Europese burgers zich totaal geen zorgen te maken over hun baan en toekomstige pensioen.

Werknemers die tot na hun 65ste doorwerken, moeten als bonus een hoger pensioen krijgen. Minister Donner (Sociale Zaken, CDA) wil dit voorstel later deze maand tijdens het Voorjaarsoverleg met vakbonden en werkgevers bespreken.

DEN HAAG - Het kabinet heeft nog geen idee hoe de in het regeerakkoord afgesproken AOW-heffing voor rijke bejaarden is uit te voeren.

AMSTERDAM - Hoewel verzekeraars en pensioenfondsen met het uniforme pensioenoverzicht (UPO) deelnemers al veel informatie geven, is er veelal geen inzicht in de kosten van het pensioen. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) heeft daarom de ministers Bos en Donner gevraagd te zorgen dat die duidelijkheid er wel komt.

Pagina's