Energietarieven vergelijken

Vergelijk energietarieven

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Hier vergelijk je de energietarieven van alle aanbieders in Nederland. Vergelijk de tarieven voor gas en elctriciteit.

Bereken je energiekosten op basis van je persoonlijke gegevens. Wat voor electriciteitsmeter heb je en wat is je gezinssamenstelling en verbruik? Daarnaast kun je kiezen of je gaat voor groene energie of grijs en of je een vast of variabel tarief wenst.

De energietarieven op basis van je gegevens vergelijk je eenvoudig in het energie-overzicht. Ook kun je twee of mee energieleveraciers in detail met elkaar vergelijken.

Overstappen is eenvoudig. Het beste aanbod kun je direct aanvragen bij de energieleverancier. Zo eenvoudig kan besparen op je energiekosten zijn.

Energieleverancier kiezen

Veel consumenten kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Toch zijn er nog verschillen om rekening mee te houden bij de keuze voor je gas en licht.

Vast of variabel

Kies je voor een vast energietarief, dan blijven de kosten gedurende de looptijd van het energiecontract gelijk. Bij een variabel energietarief kunnen je kosten voor elektriciteit en gas gedurende de looptijd stijgen of dalen. Gebruikelijk twee keer per jaar op 1 januari en 1 juli. Je energietarief is onder andere afhankelijk van de ontwikkeling van de prijzen voor olie en gas.

  • Wil je zekerheid of verwacht je dat de energieprijzen gaan stijgen, kies dan voor een vast tarief. Bedenk wel dat je gedurende de looptijd niet kunt overstappen naar een andere energieleverancier.
  • Een variabel tarief biedt meer vrijheid. Wanneer je verwacht dat de energietarieven gaan dalen, dan worden ook jouw energiekosten lager.

Grijs of groen

Groene of grijze stroom heeft niets te maken met de kleur van je energie. Het bepaalt de mate waarin de energie milieuvriendelijk is opgewekt.

  • Grijze stroom is afkomstig van fossiele brandstoffen als gas, kolen en olie of van kernenergie. Deze energiebronnen worden gezien als milieuonvriendelijk omdat ze op kunnen raken en vanwege het afval en uitstoot die met de opwekking gepaard gaan.
  • Groene stroom is afkomstig van onder andere zon, wind, water en biomassa. Deze energiebronnen worden als milieuvriendelijk gezien omdat niet op kunnen raken en de uitstoot beperkt tot nul is.

Kies je voor groen dan betekent dit niet dat je een aparte aansluiting krijgt. Je verplicht de energieleverancier een deel van de stroom milieuvriendelijk op te wekken. Om dit te controleren is een certificatensysteem voor groene stroom bedacht.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct